Skole og aktivering

 

Guldborgsund Kommune står for visitering af skoletilbud til den unge.

 

​Hos BeNear bestræber vi os på at have et tæt samarbejde med skoletilbuddet. Opstart af skoletilbud er altid individuelt. Den unge kan have et vanskeligt forhold til det at gå i skole og vil ofte have faglige huler som følge af lange fraværsperioder eller faglige udfordringer. Vi gør derfor meget ud af, at den unge føler sig klar til at starte i skole.
BeNear bistår i indkøringsfasen uanset, hvor lang denne måtte være. Det kunne være kørsel i perioder med reduceret skema eller i form af en støtteperson.

 

BeNear bestræber sig på at have et tæt samarbejde med Guldborgsund Kommune og anbringende kommune, skoler, uddannelser samt tæt kontakt til det lokale erhvervsliv.

 

Af uddannelsesmuligheder i nærområdet kan nævnes FGU, HTX, HHX, STX HF, Sosu, Celf, STU og Absalon

 

For de børn og unge der er i den skolepligtige alder, men ikke egner sig til alm./specialskole tilbud, tilbyder vi aktivering af den unge på matriklen.

Det kan være alt fra få timer om ugen til alle hverdage, aktiveringen kan være inden for Gartner, tømrer, murer eller smedefaget. Vores vejledere er uddannede indenfor de forskellige fag og er gode til at lære fra sig i de unges tempo. Vi sørger for, at den unge får en masse små sejre, uanset hvilke håndværksmæssig færdigheder de besidder.


Denne aktivering vil altid blive nøje tilrettelagt efter den unges behov i sammenarbejde med anbringende kommunen, og målet er altid, at den unge på sigt bliver i stand til at starte i skole eller påbegynde en uddannelse.