Kost og sundhed

 

Hos BeNear, er varieret og sund kost en essentiel del af de unges trivsel og velvære. Vi mener at det er en del af vores ansvar at velsmagende god mad, der er næringsrigt og sundt, kan tilbydes til de unge.

 

Det er fantastik hvad mad kan skabe af relation og samhørighed. Følelsen af mors hjemmelavede mad er fundamentalt for at bygge broer, og forbinde kerneværdier mellem de ansatte og de unge. Vi mener dog at maden kan støttes op med mere. For hvad mad ikke kan, kan træning og sport!

 

En kombination af sport, træning og sund madkundskab er nemlig med til at løfte velværeniveauet hos de unge, men også med til at give energi og gode byggesten, sådan at de unge får det godt i sin krop.

Vores medarbejder Ali, har en professionsbachelor i ernæring og sundhed, og personlig træner. Ali vil være med til at sammensætte den daglige kostplan, under hensyntagen til de unge. Selvfølgelig vil der altid være plads til pizza, burger, slik og kage.

 

Udover dette så har Ali erfaring med motivationsforløb, kognitiv en til en samtaler, holdtræning mm.

Sund og næringsrig mad handler for os ikke kun om smag, men også om at sanse, at føle, at genkende og ikke mindst at opleve. Derfor mener vi at de unge så vidt muligt inddrages ikke blot i madlavningen, men også i madplanlægning. Mad kan sagtens smage godt, selvom det er sundt.

 

De unge vil også altid have muligheden for at få lavet skræddersyet kostplaner og træningsprogrammer, heraf ikke mindst også den rette vejledning fra erfaren, uddannet personale.