Aktiviteter hos BeNear.

Billede1
Billede3
Billede2
Billede5
Billede4
Billede8
Billede6
Billede7
Billede9
Billede10
Billede11
Billede12
Billede13
Billede14
Billede15
Billede16
Billede17

Hos BeNear gør vi meget ud af at aktivere de unge, idet vi tror på, at det er med til at skabe mening og sammenhæng i deres hverdag. Vi tilbyder derfor en bred vifte af aktiviteter i og uden for huset.

 

Udenfor råder vi over 12.000 kvm. På grunden findes en nedgravet trampolin, stor bålplads, 10.000 kvm til ATV-kørsel. Vi har et mål i 2024 om at udvide ATV banen med udfordringer og forhindringer.

 

Til de knallert og scooter interesserede unge, har vi et værksted til at reparere og vedligeholde. knallerter og lign.


Er man ikke interesseret i at få olie på fingrene er der også mulighed for at få ”pulsen op” ved et heftigt spil FIFA på vores playstation. De unge vil dog lige så gerne spille brætspil eller lave perler. Selvom man er ung på vej til voksen, bliver man aldrig for gammel til at rå ro på nervesystemet ved at lave perler.


Den store stue giver også mulighed for et spil bordtennis, hvilket er i brug dagligt i perioder.

Selvom både personalet og unge har meget energi der skal brændes af, er der også plads til hyggestunder med sunde og usunde snacks. Hver dag ved 15 tiden er der en lille samling, hvor de unge der har lyst, mødes med personalet til grøntsagsstænger med dip, udskåret frugt og kiks eller kage. Er det en af de travle dage med trafik ud og ind af huset i løbet af dagen, samles vi i stedet om aftenen kl. 20.30.

Traditioner og dagligdag

På BeNear fejres alle højtider for unge og medarbejdere. Det er på de unges præmisser, både fødselsdag, jul mv. Nogle ønsker sang, gaver positiv opmærksomhed. Andre vil hellere have en hyggelig 1:1 frokost med deres kontaktperson, og det er der plads til på BeNear. Til jul er det ikke alle unge der fejrer jul, men derfor skal dagen være speciel og hyggelig, også selvom man ikke spiser flæskesteg og danser om et træ.

 

Vi ønsker, at børn og unge hos BeNear også kan se sig som en del af det omgivende samfund. Derfor gør vi meget ud af at bruge de fritidsaktiviteter, der findes i vores nærområde.

Gennem tiden har vi haft unge der har gået til ridning, e-sport, cross, skydning, golf, spejder og boksning.

 

1 gang om måneden laver vi en lidt større og dyrere aktivitet. Det kan være en tur i biografen, paddle i hallen, bowling, skøjtning, streetdance, x-jump eller hvad de unge har lyst til.

 

Der er 1 gang årligt en rejse sydpå i første uge af sommerferien. De unge er med til at vælge hvor turen går hen. Det forsøges at imødekomme alles behov for både sjov, afslapning og kulturberigelse.

 

Den overordede struktur for huset kan ses af nedenstående. Herudover har hver ung sit eget ugeskema ift. hvornår de tager ud til aftaler, hvornår de skal vaske tøj mv.

 

Husstruktur på BeNear i hverdagene

Kl. 6.30  -6.50  vækning

Kl. 6.50–7.20  - Morgenmad

Kl. 7.20–7.30 – Afrydning af morgenmad og skolekørsel

Kl. 9.00-9.15  - Overlap

Kl. 9.15-15.00 - Døgnvagten klarer forefaldende rengøring, gør klar til eftermiddagshygge og aftensmad.

Kl. 15-15.30  - Eftermiddagshygge.

Kl. 15.30 – 18.30 - Mulighed for relationsarbejde, frekventering af fritidsinteresser

Kl. 18.00 – 18.30 Aftensmad

Kl. 19.00  - 21.00 mulighed for relationsarbejde/ aftenhygge, Evt. fitnesstur, hygge med film, brætspil mv.

Kl. 21.00 – 21.30 Madpakker og taske gøres klar

Kl. 21.30  - Der gøres klar til nat, tandbørstning, rygning, mv.

Kl. 22.00 - Ro på værelserne.